20 november 2011
13:00

Notviken IK

Referat: Pajala IF - Notviken IK

I ca tio minuter står vi emot. Vi kämpar och sliter. Gästerna har väldigt mycket boll men skapar inte några riktigt klara målchanser. Men vårt spel håller inte i längden. När vi väl har boll visar vi alldeles för stor respekt för våra motståndare och slänger bort bollen i vild panik. Detta gör att vi aldrig hinner vila och andas utan måste jaga hela tiden. 9.53 kommer första målet. Vi lyckas inte få undan bollen som hamnar hos en helt fri Notvikare som sätter 0-1. Därefter släpper vi in två snabba då vi vid båda målen misslyckas med att täcka "rätt sida" vilket medför att våra motståndare enkelt kan båga in och skjuta ostört. Innan perioden är slut blir det ytterligare tre mål för gästerna och ställning 0-6 i paus.

I paus kommer vi överens om att lugna oss lite då vi vinner boll. Sagt och gjort. Tjejerna spelar klart bättre denna period. Vi skapar till och med ett par bra lägen med en stolpträff och en missad straff som hetaste chanser. Gästerna är fortfarande bättre än oss, men vi står emot bra och sliter kopiöst. Vi släpper in tre mål i perioden och ligger under med 0-9 inför sista.

Tjejerna är ganska möra inför sista. Men vi bestämmer att vi ska försöka trycka dit ngn boll. Vi kämpar på bra och gör vår bästa period. Vi skapar en del chanser. Det mesta går utanför, men Evvis kommer riktigt nära med ett skott i ribban. 12.29 sätter Notviken "tian". Men trots asjobbiga 0-10 i baken fortsätter tjejerna kämpa otroligt tappert. Matchen slutar 0-12 och vi har fått oss en innebandylektion av norrbottens klart bästa damlag.

Ordet "kämpa" återkommer i detta referat vid ett antal tillfällen. Och det gjorde vi verkligen. Samtliga slet häcken av sig i varje byte och vek inte ner sig en tum trots att siffrorna började dra iväg. Även Elin fick slita hårt i kassen och höll siffrorna nere. Efter matchen fick tjejerna mycket "cred" från flera i publiken som beundrade deras "fighting spirit". Och det är bara att hålla med. Som ni slet! Alla förtjänar beröm trots storförlust. Ni gav aldrig upp tjejer och kan gå rakryggade från en match mot det bästa motstånd ni stött på hittills.

Värt att notera: Domaren, som hade en förmåga att vara i vägen för oss, sade efter matchen att han tycker att många i vårt lag har blivit 100% bättre sen sist han dömde oss. Kul att höra både för tränare och spelare att vi gör ett bra jobb på träning och match och att vi går framåt och utvecklas.